Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Serangan Khairy terhadap Anwar-Dr Mahathir bukti UMNO-BN ketakutan

Serangan berterusan Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin terhadap Anwar Ibrahim dan Dr Mahathir Mohammad membuktikan UMNO-BN dalam ketakutan.

Persefahaman yang dicapai oleh Pakatan Harapan menerusi gandingan Anwar dan Dr Mahathir melambangkan komitmen mereka untuk menyelamatkan Malaysia dan memberi harapan baru kepada negara.

Ketika rakyat dibebankan dengan ekonomi yang bermasalah, institusi-institusi negara punah dan rasuah berleluasa, penyatuan ini amat bermakna.

Sejarah membuktikan perubahan baru dicapai apabila tokoh-tokoh negara meletakkan perbezaan ke tepi dan mengutamakan kepentingan rakyat. Kita tidak boleh menolak sesiapa yang sanggup menerima agenda reformasi dan perubahan ke arah kebaikan untuk rakyat.

Yang pastinya, obsesi Khairy terhadap Anwar-Dr Mahathir menunjukkan beliau dan rakan-rakan pemimpin UMNO-BN berada dalam ketakutan. Mereka takut kerana tahu rekonsiliasi selepas hampir dua dekad ini akan menumbangkan UMNO-BN dalam Pilihan Raya Umum akan datang.

Jika gandingan Anwar-Dr Mahathir memberi harapan kepada negara, Najib Razak dan orang kanannya yang paling setia, Khairy pula melambangkan kerosakan yang dialami negara dan beban yang ditanggung oleh rakyat.