Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayuh anak muda sertai kempen Selamatkan Tabung Haji

Dengan perkembangan semasa berkenaan kepincangan pengurusan 1MDB sehingga melibatkan wang amanah Tabung Haji, saya sebagai rakyat Malaysia dan juga seorang Muslim yang mencarum di tabung berkenaan terkesan untuk memanggil anak muda yang turut mengambil berat perihal yang membimbangkan ini untuk berkumpul di hadapan Ibu Pejabat Tabung Haji Kuala Lumpur selepas solat Jumaat minggu ini dan menyokong kempen Selamatkan Tabung Haji.

Tindakan kerajaan UMNO-BN untuk menyentuh duit hasil penat lelah masyarakat Islam Malaysia bagi membayar hutang 1MDB. Adakah rakyat Malaysia patut bertanggungjawab di atas kerakusan kerajaan UMNO-BN? Sudah tentu tidak. Sama ada pembelian tanah, mahupun pembelian hutang 1MDB, isunya di sini adalah sebuah kerajaan yang tidak mengambil kira amanah dan kepentingan awam.

Apatah lagi, wang yang digunakan merupakan wang amanah untuk menunaikan salah satu rukun Islam. Apakah pimpinan UMNO yang sedia maklum semuanya terdiri daripada orang Islam tidak yang bersusah payah menabung merasakan perkara ini sudah melampau?

Saya percaya perkara ini telah membuka mata setiap pelusuk rakyat Malaysia, terutamanya anak muda, dan saya kira tindakan melampau ini haruslah dibantah sekeras-kerasnya.

Justeru sekali lagi saya ingin menjemput golongan anak muda untuk bersama AMK dan peserta kempen Selamatkan Tabung Haji di Ibu Pejabat Tabung Haji Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur Jumaat ini 15 Mei selepas solat Jumaat bagi menyuarakan bantahan terhadap kerakusan Kerajaan UMNO-BN.

Mari bangkit anak muda! Kita lawan penyelewengan dan kerakusan UMNO-BN!